Néhány olajfestményem

 

Régebben amikor volt kedvem, festegettem képeket, egy részüket elajándékoztam, de maradt még egy pár kép, főleg  kedvenc kutyáim képei, mert az eredetinek sajnos nem adatott meg, hogy a mostanáig melettem maradjanak,

- csak a közös emlékek.

Egy jótanács: Ha festményeket nézünk meg, és többet akarunk látni a képből, mint általában, akkor kövessék a leírt utasításaimat. Formáljunk az egyik kezünkkel egy kis "távcsövet" úgy hogy behajlítjuk az újjainkat úgy, hogy a mutatóujj összeérjen a hüvelyk újjunkal. Ha jól csináltuk akkor hozzáemelve az egyik szemünkhöz, átlátunk rajta, mint egy kis kukkeren. Nagyon fontos, hogy a másik szem csukva legyen. A képekre kattintva az egérrel, nagyítsuk ki, majd az előbb leírtak alapján szemléljük meg őket. Meglátjuk, hogy sokkal élesebb a kép, valamint kontrasztosabb, és olyan dolgokat is észreveszünk amit két szemmel nem.  Mindenki észreveszi a külömbséget azt garantálom. Lehet gyakorolni más képeken is nekem egyszer mutatták meg azóta sem felejtettem el. 

 

 

Jenny: szeretném befejezni a róla szóló könyvet, azt hiszem megérdemli a legjobb kutyám volt. Halála után egy pár nappal festettem ezt a képet 2 óra alatt, annyira hiányzott.  6.éves volt amikor elment. Elza: A hűség, alázatosság , okosság, értelem példaképe. 12. éves volt amikor elment. Fotómontázs képről készült: vetkőző nő, hátulról fénnyel, virággal kombinálva.
Krizanténos virág csendélet: 1985  olaj Kisfiam Dominik  (airbrush) 2010.04.16.