Szente Sándor parkettás weblapja ( A hely ahol a fa új életre kel!)

  

Hogy mennyi időt vesz igénybe?

 

Egy parketta csiszolás-lakkozás négy rétegben, egy szobától kb. úgy 35-45 m2 mennyiségig egy nap alatt elkészül készre. Kevesebb is a por, mint azt sokan gondolják. A mai modern gépek, amelyek időszakosan szervízeltek, valamint anyagok, amelyek nagyon sokat változtak napjainkig, lehetővé teszik ezt a hihetetlen időt. Számtalanszor tapasztaltam, meglepett arcokat, mert azt hitték, hogy az adott munka, eltart legalább  dupla, vagy háromszoros ideig. Pontosan ezért kezdtek bele nehezen a felújításba.

El kell oszlatnom ezt a tévhitet. Nem kell félni. Főleg ennek akkor van jelentősége, amikor lakott a lakás. Az ember nehezen viseli a "széjjelséget", szeret visszatérni a régi kerékvágásba. Ez érthető. Szóval láttam éppen elég meglepődő arcokat, még akkor is amikor ott ült a tulajdonos a kis "sámlin", a másik szobából nézte a fejleményeket. Egy szoba parkettacsiszolás, reggel elkezdjük, és délutánra estefelé adom vissza a lakáskulcsot.

Vannak olyan lakkok, alapozók, műgyanta alapozók, amelyek garantálják a minőséget, és mellette lerövidítik a munka időtartalmát. Ráadásul nálam minden gépiesítve van, szegélyléc pneumetikus szögbelövéséig bezárólag minden. Kinek ne tetszene? Szerintem nincs senki olyan. A műgyanta alapozás, amely mozgós parketta esetében a legjobb "kezelést"  jelenti, 20 percenként köt, mivel kétkomponensű, az azt követő lakkok is ilyen paraméterekkel bírnak.   Így már nem meglepő a gyorsaság igaz? A vízbázisú lakkokat nem kultiváltam, de itt is tapasztaltam áttörést, keménységben tartósságban csak a kiválasztásuknál kell odafigyelni. 

Ezzel csak azért írom le, mert ha valaki tanácstalan, és nehezen szánja rá magát a csiszolásra, akkor tudja mennyi idejét rabolom el. Valamint könnyebb legyen beilleszteni egy nagyobb lakásfelújítás menetrendje közé. Sohasem hallgassunk  a szomszédra, vagy a sarki zöldségesre.

Kérdezzen engem.

 
Copyright. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másolása a szerző engedélye nélkül tilos! Ez a tiltás, ugyanazon tevékenységet folytató kollégákra fokozottan érvényes!