Szente Sándor parkettás weblapja ( A hely ahol a fa új életre kel!)

  

Hogy mennyi időt vesz igénybe?

 

Egy parkettacsiszolás, lakkozás négy rétegben, egy szobától kb. úgy 35-45 m2 mennyiségig egy nap alatt elkészül készre. Kevesebb is a por, mint azt sokan gondolják. A mai modern gépek, amelyek időszakosan szervízeltek, valamint anyagok, amelyek nagyon sokat változtak napjainkig, lehetővé teszik ezt a hihetetlen időt. Számtalanszor tapasztaltam, meglepett arcokat, mert azt hitték, hogy az adott munka, eltart legalább  dupla, vagy háromszoros ideig. Pontosan ezért kezdtek bele nehezen a felújításba.

El kell oszlatnom ezt a tévhitet. Nem kell félni. Főleg ennek akkor van jelentősége, amikor lakott a lakás. Az ember nehezen viseli a "széjjelséget", szeret visszatérni a régi kerékvágásba. Ez érthető. Szóval láttam éppen elég meglepődő arcokat, még akkor is amikor ott ült a tulajdonos a kis "sámlin", a másik szobából nézte a fejleményeket. Egy szoba parkettacsiszolás, reggel elkezdjük, és délutánra estefelé adom vissza a lakáskulcsot.

Vannak olyan lakkok, alapozók, műgyanta alapozók, amelyek garantálják a minőséget, és mellette lerövidítik a munka időtartalmát. Ráadásul nálam minden gépiesítve van, szegélyléc pneumetikus szögbelövéséig bezárólag minden. Kinek ne tetszene? Szerintem nincs senki olyan. A műgyanta alapozás, amely mozgós parketta esetében a legjobb "kezelést"  jelenti, 20 percenként köt, mivel kétkomponensű, az azt követő lakkok is ilyen paraméterekkel bírnak.   Így már nem meglepő a gyorsaság igaz? A vízbázisú lakkokat nem kultiváltam, de itt is tapasztaltam áttörést, keménységben tartósságban csak a kiválasztásuknál kell odafigyelni. 

Ezzel csak azért írom le, mert ha valaki tanácstalan, és nehezen szánja rá magát a csiszolásra, akkor tudja mennyi idejét rabolom el. Valamint könnyebb legyen beilleszteni egy nagyobb lakásfelújítás menetrendje közé. Sohasem hallgassunk  a szomszédra, vagy a sarki zöldségesre.

Kérdezzen engem.

 

Fontos lehet!

Amit érdemes megfogadni

Ki olvas minket

Oldalainkat 565 vendég böngészi

Névnap

Ma 2020. január 21., kedd, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.
Copyright. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másolása a szerző engedélye nélkül tilos! Ez a tiltás, ugyanazon tevékenységet folytató kollégákra fokozottan érvényes!